Ontdek mooi Den Haag

Iedere woensdag kun je genieten van de mooiste routes door onze prachtige Hofstad, georganiseerd door de stichting MidWeek WandelTochten. Het uitzetten en pijlen van de wandelingen doen onze vrijwilligers al 31 jaar met heel veel plezier en wekelijks hebben we hierdoor heel veel enthousiaste wandelaars.

Iedere week is er een andere tocht. De duidelijk uitgezette routes zijn gevarieerd en leiden je door het mooie Westduinpark, Ockenburgh, Madestein en Loosduinen. Je krijgt de route op papier mee en op straat staan krijtpijlen. Alle wandelingen zijn ongeveer 10 kilometer lang en beginnen en eindigen altijd in de kantine van De Waterthor. Hier is gelegenheid om koffie, thee en wat lekkers te kopen. Iedereen kan gewoon in z'n eigen tempo lopen, we adviseren je wel om goede schoenen te dragen.


Gezond

Wandelen is niet alleen heel erg leuk en gezellig, het is ook gezond voor lichaam en geest! Lekker buiten lopen heeft een gunstige invloed op de conditie van je hart en bloedvaten. Het verlaagt zowel je bloeddruk als de slechte cholesterol, waardoor het risico op hartproblemen al afneemt vanaf één stevige wandeling per week. Wandelen is daarnaast zeer goed voor je spieren en botten. Kortom: loop je mee?

Update 27-11-2021

BEËINDIGING MIDWEEKWANDELTOCHTEN

Beste wandelaars,

Hoewel we met goede moed op 1 september j.l. weer begonnen met de Midweekwandeltochten heeft de tijd ons geleerd dat we niet meer de aantallen wandelaars kregen die we gewend waren voor de Coronaperiode. Velen waren aan andere activiteiten begonnen en een groot deel kampte met gezondheidsproblemen.

Om die redenen werd besloten dat de wandeltochten per 22 december beëindigd zouden worden. Dit werd op 24 november aan de aanwezige wandelaars bekend gemaakt.

Helaas hebben de Coronamaatregelen van 26 november dit besluit ingehaald. Vanaf maandag 29 november sluit de kantine van de Waterthor voor onbepaalde tijd en kunnen er dus helemaal geen wandeltochten meer georganiseerd worden. Het is een abrupt einde dat wij niet voorzien hadden.

Dertig jaar Midweekwandeltochten. Vele vrijwilligers en bestuursleden. En uiteraard vele wandelaars zijn aan ons voorbijgegaan.

Het ga u allen goed en blijf vooral wandelen.

Ria van Altenborg

Onze wandeltijden

Iedere woensdag is ons startbureau bezet van 9.00 tot 12.00 uur. Je kan tot uiterlijk 11.30 uur starten met wandelen.

Route nr. 34